Coronavirus (COVID-19): What you need to know, when travelling
Anasayfa Blog Otobüs Yolculuğunda Bagaj Haklarınız

Otobüs Yolculuğunda Bagaj Haklarınız

otobüs firmaları bagaj kuralları

Dolabınızın önünde duruyor ve şunu düşünüyorsunuz: Neleri yanıma almalıyım veya daha önemlisi, aslında otobüs yolculuklarında yanıma kaç kilo bagaj alma hakkım var? Bunun için ek ücret ödemeli miyim? El bagajı alma haklarım neler? Ah, bebek arabasının da gitmesi gerekiyor.

Belki de otobüs geziniz bir kayak tatili ile devam edecek ve siz tüm kayak ekipmanlarınızı otobüs ile taşımak durumunda kalabilirsiniz. Bir bisiklet turu da aynı şekilde uzun otobüs yolculuklarıyla başlayabilir. Acaba bisiklet taşıma için otobüs yolculuklarında farklı bir prosedür uygulanıyor mu?

 

OTOBÜSLERDE FARKLI TİPTE BAGAJ TAŞIMAK İÇİN

Uzun otobüs yolculuklarında yük tipleri seyahat veya hacimli yük taşıma şeklinde olabiliyor. Uzun otobüs yolculuklarında tüm otobüs firmaları tarafından el bagajı ücretsizken daha ağır yüklerde ise farklı kurallar ortaya çıkar.

Ancak bazı durumlarda uzun yolculuklardaki el bagajlarının da belirli ölçülerde sınırlı olması istenir. Çünkü otobüs içindeki raflara sığması amaçlanır. Her bir koltuğun bagaj limiti 30 kg ile sınırlıdır. 30 kg üzeri bagajlarınız ek ücrete tabidir.

Bagajınızı otobüs görevlisine teslim ederken size üzerinde koltuk numaranızın yazılı olduğu bagaj kuponunuzu yolculuk sonuna kadar saklayınız. Çünkü seyahatinizi sonlandırdığınızda bu bagaj kuponuyla yüklerinizi teslim alacaksınız.

UZUN YOLCULUKLARDA BİSİKLET

Bisikletler bazen tüm otobüs firmaları tarafından kabul edilmeyebiliyor. Ancak en sık rastlanan uygulama ise bisikletli yolcularımızın bagaj kapasitelerinin 20 kilograma indirilmesidir. Her otobüsün bisiklet taşıma kapasitesi bagaj büyüklüğü ile alakalı olarak 1 ya da 2 bisiklet ile sınırlıdır. Daha detaylı bilgi için lütfen ilgili otobüs firmasının sayfasını ziyaret ediniz.

ÇOCUK ARABASI&TEKERLEKLİ SANDALYE PROSEDÜRLERİ

Bebek arabası da hantal yük sayılmasına rağmen tekerlekli sandalye veya farklı yürüme aparatları yük kompartımanlarında ücretsiz olabiliyor. Bazı uzun mesafe otobüs firmaları katlanabilir ve katlanamaz olarak araç ayrımı yapabilmekteler. Bu konuda firmaların tutumu birbirinden farklı olduğundan ilgili firmanızdan bilgi isteyiniz.

otobüs firmaları bagaj kuralları
Seyahate çıkmadan önce bagajınız hakkında bilmeniz gerekenler | © ninle500 - depositphotos.com

Tarih: 28.2.2018
Tarayıcınız güncel değil!

Bu web sitesini doğru şekilde görüntülemek için tarayıcınızı güncelleyin. Şimdi tarayıcımı güncelle

×